sunnuntai 20. tammikuuta 2013


Leivoon pitkästä aikaa nisua :
Kanelikierrepullia ja pitkoja. Hmm....
                         en sit ottanu kiärteistä kuvia-niil oli nii kiire pakkasee.
Zorro 
                    Kävääsiin Paperinauhassa -enhän hetkeen oo käynykkää ja tarttuihan siältä matkahan tällääsiä mukavuuksia =D 

 Siskoon tytön lahajalle täyty saara rasia, joten kokeelin tehä sen alusta asti. Otin mallia jouluna tuhotusta karkkirasiasta. 

Ja samaiselle henkilölle tein tähtikortin- ihan ekaa kertaa koklasin tehä ja ojojehan on täällä.


Isoos parves pölähti pikkulintuja tiälle nokkimaan - oliskohan nua keltasirkkuja?  Ja nua kaks lintua onkin varmaa kaikille tuttuja  ; D  elikkäs Närhethän siinä.




Talavisia mettäkuvia alimmaisena.




 Tuli räpsäästyä muutama peltokuva kun käytihin rämpimäs umpihanges nuata peltoja pitkin. Oli kyll tehokasta liikuntaa.Koklailkaapas =D

Ja sitten jälleen talvinen kuva Repolan koralta.

Luonnon omaa viästintää syrämen muaros alimmaisessa kuvassa.=)







perjantai 11. tammikuuta 2013

Pikkujoulukastamisia mm. glögihyytelökakku,pumpulikakku,suklaakakku,täytekakku,joulutorttuja,bullaa. 

 Glögihyytelökakku: 1 dl sokeria
                                                1 muna
                                                500 g tuorejuustoa( maustamaton)
                                                2 dl kermaa
                                                1 tl kanelia
                                                2 rkl vaniljasokeria
                                                6 liivatetta
                                                2 rkl kiehuvaa vettä 

- Vatkaa kerma vaahdoksi. Liota liivatteita kylmässä vedessä ja sulata kuumaan veteen.Sekoita kaikki ainekset sekaisin.
           Päälle : 2 dl glögiä -kuumenna
                       3 liivatetta

Gluteeniton Suklaakakku aineet:

                                            150 g tummaa suklaata
                                            250 g voita
                                            2,5 dl keltuaista
                                            5 valkuaista
                                            2 dl maissitärkkelysjauhoja
                                            1,5 dl gluteenittomia jauhoja

Kostutus :                             1,5 dl omenamehua
                                             rommiesanssia vähän

Suklaamousse:                     100 g maitosuklaata
                                           1 dl kermaa

valkosuklaamousse:             300 g valkosuklaata
                                           3 dl kermaa

Kuorrutus:                          500 g sokerikuorrutetta

   
 

Hyvin perus, perus täytekakku

Suolapalana rullarieskaa ,jossa sisällä ruohosipulituorejuustoa, lauantaimakkaraa ja persiljaa.

Minttusuklaahyytelökakku:



                                     Pohja: 180 g Jyväshyvän suklaa-kaurakekksejä
                                                75 g voita

                                     Täyte: 5 liivatetta - liota
                                               5 dl kermaa - vaahdota
                                               2 valkuaista
                                               300 g Maraboun minttusuklaata - sulata
                                               0,5 dl vettä - kuumenna

                                    Koristeluun valkosuklaata + värjättyä valkosuklaata, joulukeppejä

Kahvikakku    NJAM

Yövierahien tekemiä =)


Madeleineja tavallisena ja gluteenittomana. Arvatkaapas vaa kummat oli parempia ?! Gluteenittomat veivät kiäle mennessää ;)


Harvinaasta kun kaapista ei löytyny yhtää suklaata, joten likat keksi et täähän ajaa saman asian- ainaki melekee.Makiannälän se ainaki vei! =D

Yäviarahien tekemiä kynttiläkortteja.

Viime vuaren loppupualella tehty hyytelökakku