Simpukka- madeleinet
3 kananmunaa
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kookoshiutaleita
100 g sulatettua voita
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kookoshiutaleita
100 g sulatettua voita
1. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri napakaksi
vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää massaan varovasti
sekoittaen. Lisää lopuksi sula rasva varovasti.
2. Pursota massaa voidellulle madeleinepellille ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 5- 7 minuuttia. Irrota madeleinet varovasti ja paista seuraava erä.
3. Sulata suklaata ja kasta madeleinen toinen puoli suklaassa. Lisää sokerihelmi ja laita toinen madeleine päälle.(Sihtaa lopuksi päälle tomusokeria.)
2. Pursota massaa voidellulle madeleinepellille ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 5- 7 minuuttia. Irrota madeleinet varovasti ja paista seuraava erä.
3. Sulata suklaata ja kasta madeleinen toinen puoli suklaassa. Lisää sokerihelmi ja laita toinen madeleine päälle.(Sihtaa lopuksi päälle tomusokeria.)
Omenapiirakka, taisin teherä jonkun oman sovelluksen josta ei jääny ohojetta talteen. =D Tuulihatturullia kirjolohitäytteellä on tullu tehtyä usiamman kerran ,mut hyvää kuvaa en oo saanu otettua. Ohojeen voin laittaa kuitenkin tähän.
Tuulihatturulla lohitäytteellä
taikina:
125 g voita – käytin lakt.
2,5 dl vehnäjauhoja – käytin glut.
5 dl vettä
0,5 tl leivinjauhetta
3 munaa
täyte:
150 g kylmäsavulohta – käytin graavisuolattua kirjolohta
1 dl kermaa – vähälakt. Flora vispi
200 g maustamatonta tuorejuustoa – käytin creme bonjour ruohosipuli tuorejuustoa
0,5 dl hienonnettua tilliä
0,5 dl hienonnettua ruohosipulia – en käyttänyt
suolaa
mustapippuria
Sulata voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot sähkövatkaimella vatkaten. Lisää vesi ja kuumenna seosta koko ajan vatkaten, kunnes se irtoaa kattilan reunoilta. (Kärsivällisyyttä, kyllä se sieltä irtoaa, kestää vain jonkin aikaa.)
Siirrä kattila pois liedeltä ja lisää leivinjauhe. Anna seoksen jäähtyä hieman ja vatkaa lopuksi munat yksitellen joukkoon.
Levitä taikina tasaisesti leivinpaperin päälle uunipellille. Paista uunissa, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
225°C n. 15 min.
Jäähdytä tuulihattulevy.
Hienonna lohi ja vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään. Levitä täyte tasaisesti tuulihattulevyn päälle.
Kääri levy rullalle ja laita rulla jääkaappiin vetäytymään. Viipaloi sopiviksi annospaloiksi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti